Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Σήμερα το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε στη δράση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού.
Η περιοχή που επιλέχθηκε ήταν το Κηποθέατρο Νίκαιας. Μια περιοχή που  ανάμεσα στις φυλλωσιές και τους θάμνους, εκεί που αμέριμνα κυκλοφορούν οι κάτοικοι του κήπου οι χελώνες, τα πουλιά, τα σαλιγκάρια, τα ζουζούνια ήρθαν να πάρουν τη θέση τους και αρκετά σκουπίδια, όπως ανακαλύψαμε.
Ξεκινήσαμε από το νηπιαγωγείο το πρωί νήπια, νηπιαγωγοί , εθελοντές γονείς και κηδεμόνες παίρνοντας μαζί μας υποστηρικτικό υλικό από τη SANITAS (σακκούλες απορριμάτων, γάντια ,καπέλα και πάνινες τσάντες με συνθήματα)    και τη Παιδική  HELMEPA(αφίσες και δελτία καταγραφής σκουπιδιών).
Στη διάρκεια της διαδρομής κάναμε στάσεις για αφισοκόλληση, με ενημερωτικές αφίσες της Παιδικής Helmepa ώστε να ευαισθητοποιήσουμε την ευρύτερη κοινωνία και φωνάζαμε περιβαλλοντικά συνθήματα.
Φτάνοντας στο κηποθέατρο οι μεγάλοι φορέσαμε πλαστικά γάντια και ανοίξαμε τις σακκούλες σκουπιδιών.
Χωριστήκαμε σε συλλέκτες και σε ανιχνευτές. Τα νήπια θα εντόπιζαν τα σκουπίδια και αμέσως οι μεγάλοι θα τα μάζευαν. Συμφωνήσαμε να βάζουμε σε χωριστές σακκούλες τα ανακυκλώσιμα είδη και  τα σκουπίδια. Μαζέψαμε αρκετά. Περίπου 6 σακκούλες.
Καταγραφή σκουπιδιών (αποτσίγαρα, πακέτα από τσιγάρα, πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια και σακκούλες, περιτύλιγμα από καραμέλες -γκοφρέτες-καλαμάκια-μπισκότα-τσίχλες-κρουασαν, αλουμινόχατρα, μπαλόνια, γυάλινα μπουκάλια, καπέλο, μπαλόνια, αναπτήρες, πλαστικά καπάκια, χαρτοπετσέτες, μωρομάντηλα, μπαλάκι ,καλαμάκια, καπέλο, κουτάκια από χυμούς, πλαστικά πιατάκια, μπαταρίες, χαρτάκια, σακουλάκια από γαριδάκια-πατατάκια, σπιρτόκουτα, χαρτόκουτες....
Βρήκαμε και τέσσερα νεκρά πουλιά . Δύο περιστέρια και δύο κότσυφες.
Έτσι βάλαμε κι εμείς το μικρό μας λιθαράκι για τον πλανήτη μας. Για ένα Καθαρότερο Κόσμο.
Στη συνέχεια απολάσαυμε το παιχνίδι μας στη φύση.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοήθησαν για την επιτυχία της δράσης. Το βασικότερο λερωθήκαμε  αλλά δημιουργικά.

                                                                                   

                                                                            

                                      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε Ελληνικά, όχι greeklish.