Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ 
Σας παρουσιάζουμε  το πρόγραμμα επισκέψεων  του νηπιαγωγείου μας για το σχολικό έτος 2015-2016. Θα θέλαμε τη συμμετοχή όλων των νηπίων , γιατί αυτές οι επισκέψεις αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μάθησής τους και από την πείρα μας μένουν βαθιά στο μυαλό τους.
Γι αυτό μη διστάσετε να μας ενημερώσετε για όποιο σας ενδοιασμό......
Στις επισκέψεις μπορούν να συμμετέχουν και γονείς.

 ΤΡΙΤΗ 8-12-2015 Επίσκεψη στη Δημοτική  Βιβλιοθήκη του δήμου μας και παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος  από συγγραφέα βιβλίου σχετικό με τη διατροφή.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 9-12-2015  Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης  «Ένα ξωτικό στη ντουλάπα μου» στο χώρο εκδηλώσεων  του σχολείου μας.

Μπορεί να είναι όνειρο, μπορεί όμως κι αλήθεια…. Μέσα στη ντουλάπα του Κωστάκη και της Μαρίας υπάρχει ένα ξωτικό! Μάλιστα, ένα μαγικό πλάσμα έτοιμο να πραγματοποιήσει 3 επιθυμίες τους! Μέσα στο φτωχικό σπίτι όπου λείπει ο ναυτικός πατέρας και η μητέρα δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα με τα δυο ‘αγγελούδια’ της, η τύχη χτυπά ανέλπιστα την πόρτα τους. Εμφανίζεται ο Μπίνι, ένα ξωτικό πονηρό και σκανταλιάρικο που όλο στήνει παγίδες στους μικρούς μας φίλους. Τα δυο αδέλφια, άμυαλα και επιπόλαια όπως είναι, δεν μπορούν να ζητήσουν μια σωστή ευχή. Όλο πέφτουν σε γκάφες και μπαίνουν σε περιπέτειες….. άσε που πρέπει να κρατήσουν το ξωτικό τους κρυφό από τη μαμά, κάτι που πραγματικά δεν είναι καθόλου εύκολο…..μέσα από τα λάθη τους όμως     σιγά – σιγά ωριμάζουν, γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, ανακαλύπτουν το αληθινό νόημα  και τις πραγματικές αξίες της ζωής!

 ΠΑΙΖΟΥΝ: ΤΕΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ – ΒΑΝΕΣΣΑ ΝΤΖΕΛΒΕ – ΜΑΡΩ ΤΣΙΜΠΛΙΑΡΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΑΚΑΡΗΣ


ΠΕΜΠΤΗ 17-12-2015 Εκπαιδευτική και ψυχαγωγική  επίσκεψη στο  ΣΙΝΕ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ  στο Κορυδαλλό.  Τρίωρο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.


Η Make a Film  ενώνει όλες τις τέχνες και μορφές ψυχαγωγίας και προσκαλεί τους μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου σε έναΧριστουγεννιάτικο Πολυθέαμα.

            To Christmas World θα βρίσκεται για την περίοδο των Χριστουγέννων, συγκεκριμένα από 14 έως 22 Δεκεμβρίου στο Σινέ Παράδεισος (Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4, Κορυδαλλός)

 Το Χριστουγεννιάτικο Πολυθέαμα θα εξελιχθεί ως  εξής: 
            Ο Άγιος Βασίλης θα υποδεχθεί όλους τους μικρούς μας φίλους, στη συνέχεια τα ξωτικά μαζί με τα παιδιά θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν. Θα ακολουθήσει μία Χριστουγεννιάτικη Παράσταση Καραγκιόζη ή μία Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση και έπειτα μία Χριστουγεννιάτικη Κινηματογραφική Προβολή.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-12-2015. Ο Σοκοφρετίνος και τα μαγικά του (δωρεάν) στο χώρο του σχολείου μας.

 ΔΕΥΤΈΡΑ 21-12-2015 Μια μέρα με τους γονείς μου στο σχολείο. Μικροί και μεγάλοι ντυμένοι στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα περάσουμε μια ευχάριστη μέρα στο νηπιαγωγείο με τραγούδια, χορό, ευχές, κατασκευές, φαγητό, δώρα και πολλές άλλες χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις.

 ΤΡΙΤΗ 22-12-2015 Εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό της Οσίας Ξένης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-1-2016  Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο θέατρο Badminton « Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο δέρας»

Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας είναι μια επική περιπέτεια που αφηγείται την πορεία του Ιάσονα και των συντρόφων του από το Πήλιο και την Ιωλκό ως τις ακτές της Κολχίδας. Η αφήγηση αρχίζει με την πτήση του Φρίξου και της Έλλης καβάλα στο μυθικό κριάρι, διατρέχει τους άθλους των Αργοναυτών στο πέλαγος και στους αφιλόξενους τόπους της Κολχίδας και καταλήγει στα τεχνάσματα και τις φοβερές μάχες του Ιάσονα με τον δράκο, στην προσπάθειά του να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Σύμμαχοι του Ιάσονα είναι η γοητευτική μάγισσα Μήδεια, ο πιστός του σύντροφος Ορφέας και οι ηρωικοί Αργοναύτες, που αντιμάχονται παράξενα μυθικά τέρατα, πελώρια κύματα, αλλά και τις συνομωσίες των Θεών, που άγρυπνοι παρακολουθούν το ταξίδι των Ελλήνων στην Ανατολή.


ΤΕΤΑΡΤΗ 10-2- 2016- Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης στο Τρένο στο Ρουφ, «Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες»

ΠΕΜΠΤΗ 31-3-2016-Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα διατροφής για το ψωμί. "Τοστάκι Νόστιμο".

ΤΕΤΑΡΤΗ 13-4-2016- Μουσείο Νεώτερης κεραμικής . Μελιδώνη 4-6 Κεραμικός
Ξενάγηση και παρακολούθηση εκπ/κού προγράμματος.

α εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα και εφαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών. Βασίζονται στη διαθεματική προσέγγιση και προσαρμόζονται στον εκθεσιακό χώρο όπου υλοποιούνται, δίνοντας, παράλληλα, δυνατότητα για επέκταση της εκπαιδευτικής διαδικασίας  και εκτός σχολείου.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα αναδεικνύουν τις διαφορετικές εκφάνσεις της νεώτερης παραδοσιακής κεραμικής, αξιοποιώντας ως εργαλεία, το βιωματικό παιχνίδι και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

Στόχοι των εκπαιδευτικών προγραμμάτων
-        προσέγγιση  του γήινου υλικού του πηλού
-        επαφή με τις διαφορετικές εκφάνσεις της νεότερης παραδοσιακής κεραμικής και το λαϊκό βίο του χθες
-        ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως είναι η παρατηρητικότητα, η συμμετοχική δραστηριότητα, η καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής
-        ενίσχυση του εκπαιδευτικού ρόλου του μουσείου
-        εξοικείωση με το μουσειακό περιβάλλον


Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα παρέχεται στους μαθητές η δυνατότητα δημιουργίας με πηλό.



ΤΡΙΤΗ 17-5-2016- Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη χελώνα καρέττα-καρέττα από  τη  MEDASSET στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού-Στρατηγού Μακρυγιάννη (πίσω από το πεντάγωνο).

Το Εκπαιδευτικό Οικολογικό Πάρκο του Νέου Ψυχικού ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1992 και  είναι ένα πρότυπο πάρκο για πολίτες και παιδιά. Δίνεται έμφαση στη προβολή της Οικολογίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας.
Ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών και την ανάπτυξη σ’ αυτά περιβαλλοντικής συνείδησης.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή  συνεργασία με  5  περιβαλλοντικές Μ.Κ.Ο (μη κερδοσκοπικές οργανώσεις) οι οποίες θα αναλαμβάνουν να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα στα σχολεία που θα επισκέπτονται το Οικολογικό Πάρκο.
Για το ταξίδι με το τρενάκι, κάθε μαθητής φέρνει, ως εισιτήριο, κάποιο αντικείμενο από ανακυκλώσιμο υλικό (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, λάμπα ή μπαταρία).

Φέρνουμε μαζί μας ένα ανακυκλώσιμο είδος που είναι το εισιτήριο μας για μια βόλτα με το τρενάκι.


ΤΡΙΤΗ 7-6-2016 -Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου  στην Αθήνα.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε Ελληνικά, όχι greeklish.