Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING

 
ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ

E-TWINNING

Το Νηπιαγωγείο μας για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά, συμμετέχει σε πρόγραμμα εθνικού e-twinning. Το έργο στο οποίο συμμετέχει με άλλα νηπιαγωγεία της Ελλάδας είναι
"ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ"







ΜΕ ΕΝΑ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙ
ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
-          Τα παιδιά ενθαρρύνονται να γνωρίσουν παραδοσιακά νανουρίσματα.
-          Να εκδηλώσουν προτιμήσεις όσον αφορά τα νανουρίσματα.
-          Να καταθέσουν γονείς και παιδιά βιώματα και εμπειρίες που αφορούν τα νανουρίσματα.
ΥΛΙΚΑ
-          Ένα παραδοσιακό μαξιλάρι, ένα αρκουδάκι , ένα CD με παραδοσιακά νανουρίσματα, μια πάνινη τσάντα, ένα τετράδιο,  ψηφιακό μαγνητόφωνο ή παλιό κινητό, κουβερτάκι μωρού.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΗΣ
Ένα μαξιλάρι με παραδοσιακή μαξιλαροθήκη μαζί με έναν αρκούδο  τον Άρη  μέσα σε μια πάνινη τσάντα ταξιδεύει στα σπίτια των μελών της ομάδας και περνάει ένα διήμερο μαζί τους.
Μέσα στην πάνινη τσάντα υπάρχει το ακόλουθο εκπαιδευτικό υλικό: - Ένα τετράδιο νανουρισμάτων - CD με παραδοσιακά και έντεχνα νανουρίσματα - Φάκελοι με puzzles που αφορούν τα νανουρίσματα - πίνακες ζωγραφικής που αφορούν τα puzzles - Ένα CD με ηλεκτρονικά puzzles - ανεξίτηλοι μαρκαδόροι – ένα αρκουδάκι ο Άρης, ένα κουβερτάκι μωρού, μία μαξιλαροθήκη και ένα μαξιλαράκι ύπνου.
Κατά τη διάρκεια παραμονής σε κάθε σπίτι ο Άρης κοιμάται πάνω στο μαξιλάρι σκεπασμένος με ένα κουβερτάκι μωρού ακούγοντας μαζί με την οικογένεια νανουρίσματα.  Κάθε οικογένεια ψηφίζει το αγαπημένο της νανούρισμα και το γράφει με ανεξίτηλους μαρκαδόρους σε μια μαξιλαροθήκη. Παράλληλα, σε ένα τετράδιο κάθε οικογένεια γράφει το νανούρισμα ή τραγούδι που έλεγε στο παιδί της όταν ήταν μωρό και τον λόγο που το είχε επιλέξει. Σε περίπτωση που υπάρχει ψηφιακό μαγνητόφωνο ή ένα παλιό κινητό, κάθε οικογένεια μαγνητοφωνεί το νανούρισμα που έλεγε στο παιδί.  Μέσα στην τσάντα θα υπάρχουν χρωματιστοί φάκελοι με παζλ από έργα ζωγραφικής για να τα συνθέσει κάθε οικογένεια.  Σε περίπτωση που υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής στο σπίτι, μπορούν να επαναλάβουν την ίδια διαδικασία χρησιμοποιώντας CD με  ηλεκτρονικά puzzles. Επιπρόσθετα, μέσα στην πάνινη τσάντα θα υπάρχει το βιβλίο «Το τραγούδι του ύπνου» του Κ. Χαρίτου  για να το διαβάσουν οι γονείς στα παιδιά τους. Μετά κάθε παιδί ζωγραφίζει που μπορεί να έχει πάει ο ύπνος και τοποθετεί την ζωγραφιά του σε ένα φάκελο. Επιστρέφοντας στο σχολείο, αφού συγκεντρωθούν όλα τα νανουρίσματα καταμετρούνται και βγαίνει το δημοφιλέστερο νανούρισμα, το οποίο μαθαίνουμε να τραγουδάμε όλοι μαζί. Επίσης, αν υπάρχει δυνατότητα δημιουργούμε ένα cd με τα νανουρίσματα των οικογενειών. Η συμμετοχή κάθε οικογένειας δηλώνεται με κορδέλες που στερεώνονται πάνω στο κουβερτάκι του Άρη.




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε Ελληνικά, όχι greeklish.