Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

                                                               ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ   


     



Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και υπομονή!

Θα θέλαμε να διαβάσετε την παρακάτω ενημέρωση προσεκτικά.

Αφορούν όλους εμβολιασμένους , ανεμβολίαστους,  νοσήσαντες  μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Παρακαλούμε να δηλώνετε το παιδί σας στην πλατφόρμα  edupass school μέχρι τις 08:00 π.μ. ώστε να έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος.

 Παιδί που δεν θα είναι δηλωμένο, δεν θα εισέρχεται στο σχολικό χώρο. 

Καλή επάνοδο και καλή δύναμη!

Ευχαριστούμε😊


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ  Α/ΘΜΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας εύχομαι καλή χρονιά με υγεία!

Σας ευχόμαστε καλή επάνοδο με υγεία και υπομονή!
Σας ενημερώνω πως σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες των Υπουργείων Παιδείας και Υγείας ισχύουν τα εξής:

 
  • Για την 1η εβδομάδα  λειτουργίας των σχολείων (10-15 Ιανουαρίου) θα γίνουν 3 δωρεάν τεστ αντί για 2, Δευτέρα, Τρίτη και Παρασκευή (ισχύει και για τους εμβολιασμένους μαθητές και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς)
  • Από τη 2η εβδομάδα και έπειτα, θα γίνονται δύο δωρεάν self test, Τρίτη και Παρασκευή (ισχύει και για τους εμβολιασμένους μαθητές και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς)
  • Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid τεστ και ένα self test– με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα  το rapid τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self test έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο rapid τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από τη λογική του «σταυρού» κι επεκτεινόμαστε σε ελέγχους σε όλους τους μαθητές, για 5 μέρες πλέον, αντί για 7.
  • Πιο συγκεκριμένα:
  • Οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο rapid και τρία self test, δηλαδή, πέντε συνολικά. Τα δύο self test του φαρμακείου και ένα επιπλέον από το σχολείο. 
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί και οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Τα δύο self test του φαρμακείου και ένα επιπλέον από το σχολείο.
  • Σας διευκρινίζουμε ότι για τους νοσήσαντες μαθητές και εκπαιδευτικούς ισχύει ό,τι και για τους εμβολιασμένους με την προϋπόθεση να μην έχει λήξει το πιστοποιητικό νόσησής τους. 

Καλή επάνοδο και καλή δύναμη!
Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας 
ΔΙΠΕ Πειραιά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε Ελληνικά, όχι greeklish.