Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΧΕΙΜΩΝΑΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ




Γειά σας είμαι  ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ και έχω τρία παιδιά. Ο Δεκέμβριος μας φέρνει τα Χριστούγεννα, ο Ιανουάριος μας φέρνει την Πρωτοχρονιά, φεύγει ο παλιός χρόνος κι έρχεται ο καινούριος, κόβουμε τη Βασιλόπιτα και ο Φεβρουάριος  μας φέρνει την πιο κεφάτη γιορτή τις Απόκριες.
Τώρα το Χειμώνα το κρύο είναι τσουχτερό, πέφτει συχνά χιόνι, στο σπίτι ανάβουμε θέρμανση για να ζεσταθούμε και φοράμε χοντρά και ζεστά ρούχα για να ζεσταθούμε (κασκόλ, σκούφο, γάντια, μπότες, μπουφάν).
Η μεγάλη χαρά όμως των παιδιών είναι όταν χιονίζει. Βγαίνουν έξω,  οι χιονονιφάδες πέφτουν, παίζουν χιονοπόλεμο και φτιάχνουν χιονάνθρωπο.
Έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς τα χειμερινά μας αφού πρώτα συζητήσαμε  και αναλύσαμε τα νέα του ΧΕΙΜΩΝΑ.


                                         

                     Από την ιστοσελίδα του ΜΙΚΡΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Όλοι έχουμε διαβάσει και απολαύσει τα βιβλία τους. Οι φωνές τους έχουν ζωντανέψει στη φαντασία μας και μας έχουν χαρίσει συναρπαστικές εμπειρίες. Πώς όμως ακούγονται στην πραγματικότητα οι αγαπημένοι μας συγγραφείς; Τώρα θα μάθουμε! Κάθε μήνα ένας συγγραφέας θα μας διαβάζει ένα απόσπασμα ή μια ολόκληρη ιστορία και εμείς μπορούμε να τη διαβάζουμε παράλληλα γυρνώντας τις σελίδες του ψηφιακού βιβλίου.
Πρώτος από όλους, ο Μάνος Κοντολέων, μας αφηγείται ένα χειμωνιάτικο παραμύθι με τίτλο «Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει» από τη συλλογή Έξι φίλοι και ένα δώρο, Εκδόσεις Πατάκη, 2007. Η εικονογράφηση είναι της Λίλας Καλογερή.
Ακούσαμε και ξεφυλλίσαμε το ψηφιακό βιβλίο και στη συνέχεια ζωγραφίσαμε αυτό που μας έκανε εντύπωση από το παραμύθι και κατασκευάσαμε από άχρηστα και φυσικά υλικά ένα χιονάνθρωπο.
Αυτός ο χιονάνθρωπος σίγουρα δε θα λιώσει ποτέ.


                                     











Ο χιονάνθρωπος πάνω στη βάρκα τη Παναγίτσα που θα τον πάει στο βορρά


ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΑΧΡΗΣΤΑ &ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΔΙΠΛΗΣ ΟΨΕΩΣ









Φτιάξαμε  από άχρηστες χαρτόκουτες  και βάψαμε χιονισμένα σύννεφα και εξηγήσαμε πως δημιουργείται η βροχή και το χιόνι






ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε Ελληνικά, όχι greeklish.