Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

14o ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ


«Ακούω και ξεχνάω. 
Βλέπω και θυμάμαι.
Πράττω και καταλαβαίνω»                                             
                    Κομφούκιος


Η βιωματική μάθηση προσφέρει στα παιδιά γνώση και εμπειρίες, βοηθώντας τα να αναπτύξουν δεξιότητες αλλά και κριτική σκέψη σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.


Αγαπητοί γονείς,
με αυτά τα λόγια θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο Νηπιαγωγείο μας  και να ευχηθούμε να έχουμε  μια καλή και δημιουργική χρονιά. Θα ταξιδέψουμε μαζί με τα παιδιά σας σε ένα δημιουργικό και φανταστικό ταξίδι στη γνώση. Ένα ταξίδι στη Γλώσσα, τα Μαθηματικά, το Περιβάλλον, τις Φυσικές Επιστήμες και την Τέχνη.
Δείξτε ενδιαφέρον για οτιδήποτε φέρνει μαζί του το παιδί σας από το σχολείο ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς είναι αυτό που κρατάτε στα χέρια σας. Σίγουρα το παιδί σας προσπάθησε πολύ για να ολοκληρώσει την εργασία του.
Το κάθε παιδί το συγκρίνουμε μόνο με τον εαυτό του και όχι με τους υπόλοιπους. Δείξτε ενδιαφέρον για το καθημερινό μας πρόγραμμα, ρωτώντας το παιδί τι κάναμε στο σχολείο, ποια δραστηριότητα του άρεσε και αφήστε το να εκφραστεί.
Ø  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το Νηπιαγωγείο λειτουργεί από τις 8:15 έως τις 16:00
8:15 – 8:30  Προσέλευση νηπίων
13:00, Αποχώρηση νηπίων για το  υποχρεωτικό πρωινό τμήμα
16.00,  Αποχώρηση νηπίων για το προαιρετικό  ολοήμερο τμήμα

Παρακαλούμε να τηρείτε το πρόγραμμα άφιξης και αποχώρησης ώστε να μη διαταράσσεται το πρόγραμμα της τάξης μας.
Ø  ΑΝΕΤΑ ΡΟΥΧΑ
Κατά το διάστημα παραμονής των νηπίων στο σχολείο, θα μάθουν, θα παίξουν, θα φάνε, θα μάθουν να αυτοεξυπηρετούνται. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά θα πρέπει να νιώθουν άνετα, φορώντας κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Οι φόρμες βοηθούν τα παιδιά να αυτοεξυπηρετούνται στην τουαλέτα, χωρίς να τα σφίγγουν ζώνες, σκληρά υφασμάτινα παντελόνια ή στενές φούστες.

Ø  ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ
Τα παιδιά μέσα στην τσάντα τους θα πρέπει να έχουν ένα μπουκάλι με νερό ή παγουρίνο, το πρωινό τους και μία πετσέτα,  μία αλλαξιά ρούχα σε περίπτωση που το παιδί βραχεί.

Ø  ΥΓΙΕΙΝΟ ΠΡΩΙΝΟ
Το πρωινό θα πρέπει να περιλαμβάνει υγιεινή τροφή όπως σάντουιτς με τυρί, τοστ, πίτα, κέικ σπιτικό, φρούτα, γιαούρτι. Είναι προτιμότερο το γάλα να δίνεται στο σπίτι το πρωί και να αποφεύγονται χυμοί που περιέχουν ζάχαρη, αλλαντικά, κρουασάν του εμπορίου και σνακ (πατατάκια, γαριδάκια, γλειφιτζούρια κ.λ.π.)
Kάθε Τετάρτη όμως είναι η μέρα του γλυκού όπου τα παιδιά θα μπορούν να φέρουν  γλυκό πρωινό ( κρουασάν, σοκολάτα ,γκοφρέτα).

Ø  ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Παρακαλούμε να ενημερώσετε σε περίπτωση που το παιδί σας πάσχει από κάποια ασθένεια ή έχει κάποια αλλεργία, για να μπορώ να βοηθήσω αν και εφόσον χρειαστεί. Αφήστε τηλέφωνα ανάγκης για να μπορούμε να σας ειδοποιήσουμε. Ενημερώστε αν το παιδί σας προσβληθεί από κάποια μεταδοτική ασθένεια και κρατείστε το στο σπίτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Σε αυτό το σημείο σας ενημερώνω ότι απαγορεύεται η χορήγηση φαρμάκων από τη νηπιαγωγό, γι αυτό σε περίπτωση που το παιδί χρειαστεί αντιβίωση ενώ έρχεται στο σχολείο, ρυθμίστε την στις ώρες που το παιδί θα βρίσκεται στο σπίτι.
Ø  ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Το παιχνίδι είναι πηγή μάθησης, γι’ αυτό και μας είναι απαραίτητο. Μπορείτε να φέρετε παλιά παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών όπως κουβαδάκια, φτυαράκια, αυτοκινητάκια ή  κουζινικά, μπάλες, στολές αποκριάτικες  Επίσης ξύλινα παζλ  σε καλή κατάσταση.
Να μην ξεχάσω
Ø  Τσάντα - πετσέτα - παγουρίνο
Ø  Κλειστά παντοφλάκια (Ολοήμερο)
Ø  Ρούχα για αλλαγή
Ø  Μωρομάντηλα
Ø  Υγρό  Κρεμοσάπουνο

            14ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τηλέφωνο: 2104919936
Ιστοσελίδα: http://14nipnikaia.blogspot.gr

 «Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο».
Ø  Robert Fulghum


Στα πλαίσια της κοινής δράσης με το 14ο Ν/Γ Μυτιλήνης που το ευχαριστούμε για την ιδέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε Ελληνικά, όχι greeklish.