Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ- ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΟΛΥ

 ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΜΟΛΥ
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου θα παρακολουθήσουμε στο θέατρο Παλλάς τη θεατρική παράσταση                "Το όνειρο  της Μόλυ"





Πληροφοριακό υλικό από το διαδίκτυο
TΣIPKO TEXNHΣ ΚΑΤΣΙΒΑΤΣΕ
"TO ONEIPO THΣ MOΛY"

Τέλος τα τσίρκο με ζώα που είχαμε ως τώρα στο μυαλό μας.
Η χώρα μας έχει μια υπέροχη πρωτιά!


Μέσα από την Μ.Κ.Ο. “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ” με σύνθημα: “Ελλάδα χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα’’ καταφέραμε (2012) την ψήφιση νομοσχεδίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που απαγορεύει τη λειτουργία τσίρκων με ζώα που βασανίζονται για να τα καταφέρουν.
Τα τσίρκο τέχνης που βασίζονται αποκλειστικά στις ανθρώπινες δυνατότητες, όπως το Cirque Eloize, το Cirque Du Soleil κ.ά μαγνητίζουν εδώ και πολλά χρόνια όλο τον κόσμο που συρρέει να τα χαρεί.

Το Cirko Cachivache ανατρέπει την καθημερινότητα της σχολικής κοινότητας μέσα από την κίνηση και τη διαδοχή εκπλήξεων. Χτίζει όμορφες αναμνήσεις σε παιδιά και δασκάλους. Το σώμα και το πνεύμα των καλλιτεχνών ακολουθούν τον άξονα της πειθαρχίας.

Δεκατρείς καλλιτέχνες ψυχαγωγούν, διδάσκοντας σοβαρά θέματα με κωμικό ταλέντο. Παίζουν ευχάριστες μουσικές με οκτώ όργανα επί σκηνής, ανεβαίνουν στα κόντρα μπάσο, ισορροπούν με ποδήλατο πάνω σε σχοινιά, κρέμονται από πανύψηλες κούνιες, κάνουν ζογκλερικά, ακροβατικά, μονοποδήλατα, παίζουν θέατρο, χορεύουν και πάνω από όλα είναι χαρούμενοι άνθρωποι.

Αυτή η χαρά που συνδυάζεται με την τέχνη και την πειθαρχία των δεξιοτήτων, μπαίνει στις καρδιές των παιδιών και τα συναρπάζει, ώστε να απολαμβάνουν την Ιστορία της Μόλυ.

“Το Όνειρο της Μόλυ”
Η Μόλυ δραπετεύει από το ορφανοτροφείο. Θέλει να γίνει ακροβάτης. Την κυνηγούν ο κακός Διευθυντής και οι φίλοι του. Στο όνειρό της βλέπει ανθρώπους γελαστούς να κάνουν θεαματικά νούμερα. Το Cirko Cachivache!
«Αν ακολουθήσεις τους τέσσερις νόμους της σκέψης θα τα καταφέρεις και εσύ», της λέει ο παλιάτσος…

Στόχος της παράστασης είναι οι μαθητές να διαπαιδαγωγηθούν μέσα από τα σπουδαία μηνύματα του έργου και να εκπαιδευτούν στην ελκυστική αισθητική του τσίρκο τέχνης.

Το όνειρο της Μόλυ
…Η Μόλυ είναι ένα ορφανό κοριτσάκι που έχει ένα όνειρο: να παίξει στο τσίρκο! Όταν ο μοχθηρός διευθυντής του ορφανοτροφείου την τιμωρεί, η Μόλυ αποφασίζει να το σκάσει για να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Το πρώτο βράδυ που θα περάσει μακριά από το ορφανοτροφείο, θα δει ένα απίθανο όνειρο. Ένα ολόκληρο τσίρκο, με ζογκλέρ, ακροβάτες, κορίτσια λάστιχο, κλόουν και μια τρελή μπάντα, την παίρνει μαζί του. Ο παλιάτσος που τη συντροφεύει της δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης για να καταφέρει το όνειρό της…

* Με συνοδεία οκταμελούς ορχήστρας! *
Cachivache, στα ισπανικά,
είναι τα αντικείμενα που μας ξυπνάνε μνήμες
από ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μας.
 Παρόλο που δεν τα χρησιμοποιούμε πια,
τα έχουμε καλά φυλαγμένα,





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε Ελληνικά, όχι greeklish.